Livno

Mladi promovirali kulturu mira

livno
24.05.2017.
u 09:00

S ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti te promoviranja kulture mira, u Livnu je 21. svibnja, održan turnir u uličnoj košarci pod nazivom “Košarkom za toleranciju”. Sudjelovale su košarkašice iz Drvara, Tomislavgrada i Livna. Organizatori događaja, livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje “Uvažavanje” i Ženski košarkaški klub Livno, više su nego zadovoljni natjecanjem, ali i odzivom građanstva na humanitarnu akciju koju su upriličili uz turnir mladosti i sporta. Naime, u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna, kolače, palačinke i ostale slastice svojim sugrađanima ponudili su Marijanska vinkovska mladež iz Livna, Udruženje žena MIZ Livno te članice duhovno karitativne Udruge “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada. Simboličnom ‘kupnjom’ slastice Livnjaci su u nepuna dva sata, donirali ukupno 1320 KM, pripomogli u obnovi i prilagođavanju obiteljske kuće potrebama sestre i brata, Ane i Ivana Budić, oboljelih od multiple skleroze. Tomislavgradske “Kapi ljubavi” sa svojim utemeljiteljem i voditeljem fra Jozom Radošem Đokom već su pristupile izvođenju građevinskih radova, a da bi se cijeli proces okončao i pomoglo majci Blaženki koja sama skrbi za oboljelu djecu, potreban je još po koji “kolačić dobre volje” i “kapljica ljubavi”.
Turnir ulične košarke je održan uz potporu Misije OESS-a u BiH povodom Svjetskog dana kulturne raznolikosti za uspostavljanje dijaloga i doprinos razvoju, a za dvadesetpetogodišnju Anu, koja je i sama igrala košarku u livanjskom klubu, njezine suigračice i nasljednice ostavile su srce na trgu. Nakon sportskog dijela programa uslijedila je radionica za košarkašice i njihove trenere na temu tolerancije i nenasilne komunikacije te razgledanje grada. A kakve dojmove je na sve sudionike ostavila ta manifestacija dovoljno govori podatak da su organizatorima od strane onih koji su radili slastice i aktivno prikupljali priloge za obitelj Budić, cijeloga dana stizale poruke zahvale što su im omogućili da sudjeluju u pomaganju. Odgovor jednog sudionika radionice na pitanje što za njega znači tolerancija, voditeljicu radionice, psihologinju Jasminku Borković, i organizatore kao i predstavnike OESS-a ostavio je bez riječi, budući da je napisao “ideal življenja”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?