Natjecanje u Livnu

Mladi glazbenici OGŠ Brotnjo ponovno učinili Čitluk ponosnim

citluk
15.04.2016.
u 13:17

Učenici klase flaute Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku ostvarili su veliki uspjeh u svojim kategorijama osvojivši čak tri visoke prve nagrade

Ovih je dana u Livnu održano XIX. Federalno natjecanje učenika i studenata glazbe u disciplinama: puhači, gitara, harmonika i zbor. Od 11. do 14. travnja 2016., koliko je natjecanje trajalo, pred stručnim komisijama nastupili su učenici 24 osnovne škole, 9 srednjih te studenti glazbe. 

Učenici klase flaute Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku ostvarili su veliki uspjeh u svojim kategorijama osvojivši čak tri visoke prve nagrade. Zapažen nastup i visoki broj bodova okrunili su njihov rad i marljive pripreme tijekom školske godine. 

Prve nagrade pripale su učenicima u klasi prof. Tine Vidić: Antea Šakota (III. razred) osvojila je 98,75 bodova u svojoj kategoriji, Ana Pehar (IV. razred) 98 bodova, te Maro Bulić (VI. razred) 95 bodova. Učenici su nastupili uz glasovirsku pratnju korepetitorice prof. Silvie Vukojević. 

Ističemo kako je maksimalan broj bodova iznosio 100, što još više naglašava uspjeh ove nevjerojatne djece koja tijekom cijele godine nižu uspješne nastupe, sudjelujući na manifestacijama, promocijama, koncertima te državnim i međunarodnim natjecanjima.

„Ovo je veliki ponos za našu školu, profesora, učenike i njihove roditelje! Uvijek ističem kako je najvažniji proces i rad koji se događa od trenutka kada djeca počnu spremati gradivo do dana nastupa na natjecanju. U tom razdoblju najviše i najbrže napreduju, uče, rastu i ispituju svoje granice, dok samo natjecanje prema tome može biti više ili manje uspješna izvedba. Ovaj put flautisti su ostvarili ovu prvu pretpostavku i meni kao profesoru još jednom pokazali s kakvim mladim dijamantima imam priliku i dar raditi! Hvala i njima i njihovim roditeljima koji profesora i čine onim što on jest,“ izjavljuje profesorica flaute Tina Vidić.

Osim flautista, učenici gitare u klasi prof. Željka Mandarića također su ostvarili zapažen uspjeh u svojim kategorijama. Prve nagrade pripale su učenicima: Leonardi Šarac (III. razred) s osvojenih 94,25 bodova, Davidu Brkiću (I. razred) sa 90,25 bodova i Lari Jurešić (V. razred) s 91 bodom. Druge nagrade osvojili su učenici: Josip Raič (I. razred) za svoj nastup dobio je 83,50 bodova, Ivana Pehar (II. razred) 84,75 bodova te Ante Prusina (IV. razred) 87,75 bodova. 

Svi nagrađeni, ali i mnogi drugi mladi glazbenici koji tek započinju svoje glazbeno obrazovanje, ponos su škole i općine te promicatelji imena našega mjesta za koje se čuje diljem regije zahvaljujući upravo ovim mladim talentima kojima je samo nebo granica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?