Mladifest u Međugorju

Mjesto molitve, meditacije, susreta, ljubavi, mira…

29.07.2023.
u 13:58

Uz službeni program Mladifesta na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju, brojni mladi ljudi nalaze i vrijeme za osobnu molitvu, ispovijed, druženje i razgovor u tišini koju remeti samo molitva tisuća hodočasnika iz sedamdesetak zemalja svijeta u Međugorju, piše portal Radio Međugorje. Sve njih međugorska zvona u podne pozovu na zajedničku molitvu Anđeo Gospodnji, a nakon toga se mogu posvetiti osobnoj molitvi. Mnogi to i čine.

Jedni su u hladu međugorske crkve sv. Jakova, drugi svoje molitve prikazuju pred kipom Uskrsloga Isusa čekajući u dugom redu kako bi mu se poklonili, treći traže ispovjednika, a i njih ima jer su u Međugorju stotine svećenika – sinoć ih koncelebriralo 569 i uvijek su spremni za ispovijed. Uvijek svećenici i ističu ispovijed kada je Međugorje u pitanju naglašavajući kako se svugdje može ispovjediti, ali da ispovijed nigdje nije takva kao u Međugorju. I biskup iz Ukrajine mons. Jan Sobilo svjestan snage međugorske molitve za mir, koja je već zaustavljala ratove pozvao je mlade hodočasnike da daruju svoje krunice koje će biti poslane u Ukrajinu.

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić stalno naglašava kako je Mladifest prvenstveno duhovna obnova za mlade te ih poziva i da meditiraju nad Božjom riječi i geslom ovogodišnjeg Međunarodnog molitvenog susreta mladih koje glasi ‘Evo majke moje i braće moje!’ (Mt 12, 49). To mnogi i čine ne skrivajući pred našim mikrofonima kako su upravo u Međugorju pronašli, prije svega majku, ali i braću svoju

I pred Gospinim kipom mnogi traže utjehu ili zagovor Majke kako bi ih dovela k Isusu. I sve ih uvijek i dovede. Veliki je broj hodočasnika koji su svoje molitve upisali na veliko, sto metara dugo platno koje će sutra biti prineseno na oltar i prikazano prije svete posljednje večeri Mladifesta, a kada večernji program završi, svi puni zanosa i sreće ne mogu tek tako na počinak pa se još malo zasvira, zapjeva, zapleše… I svi se tako divno razumiju, iako prvi put čuju neki jezik, ali jezik molitve, jezik mira, jezik ljubavi, jezik Međugorja… To svi razumiju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije