Rekonstruirana cesta

Mještani Prekog i Hrastuše sigurnije će prometovati

13.10.2022.
u 15:50

Rekonstruirana je i asfaltirana lokalna cesta za dvije žepačke mjesne zajednice u dužini od 1100 m

Ususret Danu općine Žepče, 14. listopada, završen je još jedan hvalevrijedan projekt. Rekonstruirana je i asfaltirana lokalna cesta za mjesne zajednice Preko i Hrastuša u dužini od 1100 metara. Taj projekt bio je planiran u programu kapitalnih ulaganja.

Završetak radova obilježen je prigodno, a vrpcu su presjekli načelnik općine Žepče Mato Zovko te predsjednici mjesnih zajednica Preko i Hrastuša Kerim Odić i Anto Bulajić. Radovi su stajali 230.000 KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo 130.000 KM, a Općina Žepče 100.000 KM.

Urađena je odvodnja sa svim potpornim zidovima te su otklonjeni i ostali problemi za mještane na ovoj dionici. Kako je kazao predsjednik MZ Preko Kerim Odić, nova cesta proširena je te je riječ o asfaltu širine tri metra, što uvelike doprinosi sigurnijem prometu obiju mjesnih zajednica.

Podsjetimo, u sklopu obilježavanja Dana općine Žepče otvoren je i iznimno važan projekt “Sustav za navodnjavanje”. Riječ je o projektu navodnjavanja žepačkih polja na lijevoj obali rijeke Bosne, Žepačko polje, Lupoglav polje i Radovlje vrijednom 3,070.000 KM. Održana je i kros-utrka učenika žepačkih škola “Trčanjem do zdravlja”, međunarodna biciklistička utrka “Žepče 2022.”, međunarodni ribolovni kup “Žepče 2022.”, a obilježavanje Dana općine počelo je 12. multietničkom smotrom folklora “Žepču s ljubavlju”. •

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?