NISU TAKVI

Mislite da je ovo muškarcima `seksi`, ali varate se

11.02.2019.
u 20:45

Ne možete biti previše bogati ili premršavi, izreka je s kojom se ipak ne bi mnogi složili

Društvene mreže i razne aplikacije za online upoznavanje stavili su nove izazove u shvaćaju što je zapravo privlačno muškarcima. Jesu li to one djevojke koje prate trendove u modi i svijetu ljepote? Samopouzdane i neovisne? Bilo kako bilo, o ukusima se ne raspravlja, reći ćemo, no stručnjaci su ipak zagrebali malo dublje i potražili odgovore na znanstveni način. Doznali su da, ovo što mnogi smatraju da je muškarcima privlačno, njima ipak nije... 

Premršave djevojke

Ne možete biti previše bogati ili premršavi, izreka je s kojom se ipak ne bi mnogi složili. Devendra Singh sa Sveučilišta Texas, provela je istraživanje 1994.godine o tome kako muškarci i žene nakupljaju masnoću u tijelu i otkriveno je da je područje struka jedan od učinkovitih indikatora. Ipak, muškarci više vole obline pa im premršave djevojke nisu prvi ideal ljepote. 

Igračice "na sigurno"

Pomislili biste da muškarci koji traže stabilnu vezu, traže i djevojke koje igraju uvijek "na sigurno"? U istraživanju provedenom 2014. godine, a čiji su rezultati objavljeni u časopisu Applied Social Psychology, pokazalo se da je ženama, ali i muškarcima posebno privlačno kada se suprotni spol bavi nečim rizičnim, poput rada s divljim životinjama, vatrogatstvom, ekstremnim sportovima i sl. Ili osobe koje općenito uživaju u adrenalinu i avanturizmu. 

Seksi glas

Istraživanje provedeno na Sveučilištu London 2013. pokazalo je da su muškarcima privlačnije žene koje imaju viši glas. 

Humor

Ovo je osobina koju će mnoge žene tražiti kod muškaraca, no kad ej riječ o muškarcima, tu se stvari mijenjaju. Istraživanja su pkazala da muškarcima nije posebno privlačna humorističnost kod žena kao osobina na koju bi odmah pali i koju traže kod osoba za stabilnu vezu. Oni traže žene koje će njih doživjeti kao zanimljive i smiješne i koje će se smijati njihovim šalama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije