sastanak

Misija MMF: Nakon "trošarina" treba ispuniti i druge mjere za nastavak aranžmana

19.12.2017.
u 17:40

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević susreli su se danas u Sarajevu sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Nadeemom Ilahijem i rezidentnim predstavnikom te organizacije u BiH Franciscom Parodijem.

Izaslanstvo MMF-a boravi oveog tjedna u Bosni i Hercegovini kako bi bili nastavljeni pregovori u okviru prvog pregleda Proširenog aranžmana (EFF-a). Tijekom sastanka razgovarano je o daljnjim aktivnostima na provođenju reformskih procesa koji su jedan od uvjeta za nastavak ovog aranžmana.

- Ovdje smo zato što su se u međuvremenu desile dobre vijesti i da razgovaramo o koracima za nastavak aranžmana - rekao je Ilahi.

Izrazio je zadovoljstvo nedavnim usvajanjem izmjena i dopuna Zakona o trošarinama, ali je naglasio da treba nastaviti raditi na ispunjavanju drugih mjera da bi aranžman mogao biti aktiviran.

Inače, Misija MMF-a je već ranije donijela ocjenu da je ostvaren napredak u pripremi fiskalno odgovornih prijedloga proračuna entiteta za 2018., čije usvajanje se očekuje do kraja godine, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?