Blizankinje rođene u Zvorniku

Mirnesa i Mirneta Bećirović ponos su austrijske policije

Mirnesa
06.12.2015.
u 09:32

Austrija je tijekom agresije na BiH bilo jedno od glavnih utočišta za izbjeglice iz naše zemlje

Naraštaji bh . građana koji su rođeni u ovoj alpskoj zemlji već imaju svoju djecu, a mnogi od njih u potpunosti su se asimilirali i rade na veoma važnim i ozbiljnim poslovima. Austrijska nacionalna televizija, točnije njen drugi kanal (ORF 2) u jednoj od svojih emisija koju vodi poznata austrijska voditeljica Barbara Karlich , ugostila je djelatnike austrijske policije, a među njima i dvije sestre blizanke iz BiH, točnije iz Zvornika.

Bliznakinje Mirnesa i Mirneta Bećirović su kao osmomjesečne bebe stigle u Austriju. Sestre Bećirović su najjači duo koji može ponuditi Austrija. Naime, dvije sestre rade u policiji, a uz to treniraju i borilačku vještinu jiu-jitsu u kojoj su veoma uspješne. – Treniramo jiu-jitsu od naše šest godine. To je borilačka vještina koja predstavlja kombinaciju judoa i karatea – kazala je Mirnes, sa žalom, jer njihov sport ne spada u obitelj olimpijskih sportova. Ipak, na posebnim igrama (World Games op.a) koje se organiziraju za neolimpijske sportove sestre su na takmičenju u Kolumbiji 2013. godine osvojile zlatnu medalju, imaju World Combat Games zlato u svom vlasništvu, a uz to su dvostruke europske prvakinje. – Sa svega osam mjeseci vozom smo stigle u Austriju, na bečki Sudbanhof – rekla je Mirneta, koja je priznala da ih je agonija sirijskih izbjeglica dosta pogodila jer su na vlastitoj koži osjetile istu stvar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije