sarajevo

Mirna šetnja za Dženana Memića: Građani pitaju koliko košta ljudski život

setnja
24.10.2016.
u 16:13

Građani su nosili plakate s porukama i pitanjima, a samo neki od njih su: "Koliko košta jedan život?", "Što krije komesar?", "Ozljede na Dženanovom tijelu, svjedok kojeg nitko ne sluša"...

Treća mirna prosvjedna šetnja za pravdu u slučaju smrti Dženana Memića održana je danas u Sarajevu i završena je na miran i dostojanstven način. 

Grupa od nekoliko stotina građana okupila se na trgu ispred Sarajevo City Centra na Marijin-Dvoru, odakle je, noseći plakate s porukama upućenim nadležnim osobama i institucijama, kao i fotografijama nastradalog Memića, krenula put Županijskog suda i Tužiteljsva SŽ te svoj pohod završila na trgu ispred SCC-a. 

Građani su nosili plakate s porukama i pitanjima, a samo neki od njih su: "Koliko košta jedan život?", "Što krije komesar?", "Ozljede na Dženanovom tijelu, svjedok kojeg nitko ne sluša"...

Prosvjednu šetnju predvodio je Muriz Memić, otac Dženana Memića.

Memić je, zajedno s građanima Sarajeva i Dženanovim prijateljima i kolegama zatražio od Skupštine SŽ i nedavno formiranog neovisnog tijela istrajnost u vezi s istragom o Dženanovoj smrti.

Pored ovoga, Memić je zatražio i prekid sudskog procesa koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića zbog krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, kao i krivičnog djela sprečavanja dokazivanja.

Danas je u Županijskom sudu u svojstvu glavnog svjedoka saslušana i Dženanova djevojka, a njegov otac od nadležnih organa zahtijeva njeno uhićenje navodeći kako krije dokaze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?