sjednica

Vijeće ministara BiH danas o problemu knjižicama za putovnice

Vijeće ministara BiH
18.01.2017.
u 07:53

Informacija o prevazilaženju trenutnog stanja u pogledu osiguranja knjižica za putovnice jedna je od točki dnevnog reda sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je zakazana za danas, nakon što je prošlotjedna odgođena zbog objektivnih razloga.

Ovu informaciju pripremilo je Ministarstvo civilnih poslova BiH, a tiče se načina prevazilaženja situacije s mogućim nedostatkom knjižica od 21. ožujka za bh. građane kada ističe ugovor sa sadašnjim dobavljačem knjižica za putovnice.

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Edim Nesimi potvrdio je ranije Feni da će ova agencija predložiti Vijeću ministara da se prije isteka tog ugovora zaključi ugovor o nastavku isporuke do okončanja natječajne procedure.

Tada je izrazio i nadu da će bh. institucije učiniti sve kako procedura izdavanja putovnica ne bi bila blokirana, a u prilog tome ide i činjenica da će se ova tema naći pred ministrima Vijeća ministara.

Ministarstvo civilnih poslova pripremilo je za sjednicu Vijeća ministara i Informaciju o kršenju ustavnog prava Bošnjaka na slobodno korištenje i uporabu bosanskog jezika u bh. entitetu Republika Srpska. O ovoj informaciji ministri su ranije raspravljali, ali se o njoj nisu izjašnjavali.

Na dnevnom redu sjednice su i izmjene Zakona o upravi te prijedlozi odluka o usvajanju politike razvoja informacijskog društva BiH do 2020. godine i o dopuni odluke o određivanju međunarodnih graničnih prijelaza u BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog programa rada Obavještajno-sigurnosne agencije za ovu godinu te Nacrt godišnje platforme o obavještajno-sigurnosnoj politici za 2017. godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?