bruxselles

Ministri EU uputili poziv političkim akterima u BiH, evo što su im poručili

12.10.2020.
u 14:40

Ministri EU pozvali su sve političke aktere u BiH da se “suzdrže od provokativne retorike podjela tijekom izbornog razdoblja” i da se fokusiraju na rješavanje 14 ključnih prioriteta koje je

Europsko vijeće potvtrdilo je svoju “nedvosmislenu posvećenost” perspektivi Bosne i Hercegovine, kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje, kao i daljem prisustvu vojnih trupa EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

“S obzirom da će se lokalni izbori u BiH održati 15. studenoga 2020. godine, Europsko vijeće pozdravlja činjenicu da će oni biti održati i u Mostaru 20. prosinca prvi put od 2008. godine”, navodi se u priopćenju, javlja N1. 

Ministri EU pozvali su sve političke aktere u BiH da se “suzdrže od provokativne retorike podjela tikjekom izbornog perioda” i da se fokusiraju na rješavanje 14 ključnih prioriteta koje je vijeće utvrdio prošle godine.

Europsko vijeće pozdravlja i kontinuirano prisustvo EUFOR-a u BiH u okviru operacije Althea i izražava spremnost da podrži opstanak te misije u okviru sveukupne strategije EU za Bosnu i Hercegovinu.

“Europsko vijeće raduje se prezentaciji sljedeće Strateške revizije sredinom sljedeće godine, koja bi trebalo poslužiti kao osnova za raspravu o budućim zadacima EUFOR-a, uzimajući u obzir potrebu da se pruži podrška napretku Bosne i Hercegovine u procesu integracija u EU, kao i sigurnosnu situaciju na terenu”, navodi se u priopćenju. 

Dodaje se i da EU nastavlja pozivati vlasti Bosne i Hercegovine da nastave s aktivnostima na daljem odlaganju viška streljjiva, oružja i eksploziva, kao i u deminiranju, uz podršku međunarodne zajednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije