Ministar Jurica posjetio Čapljinu: Značajna potpora poljoprivrednim proizvođačima u HNŽ-u

21.02.2024.
u 21:25

Ministar Jurica najavio je kako će potpora poljoprivrednim proizvođačima u cijeloj županiji biti značajna, dodavši kako je cilj ovih posjeta jasno razlučivanje stvarnih potreba jedinica lokalne samouprave.

Nakon što je u srijedu boravio u službenom posjetu Općini Čitluk, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije Mario Jurica, zajedno sa suradnicima, posjetio je danas i Gradsko poglavarstvo Čapljine gdje se sastao s tamošnjim gradonačelnikom Smiljanom Vidićem.

Tom prigodom razgovarali su o mogućnostima unaprjeđenja stanja u sektoru voda i poljoprivrede, a gradonačenik Vidić je istaknuo kako je Čapljina, prije svega, poljoprivredni kraj i kako se veliki dio njezinih žitelja bavi upravo poljoprivredom.

''Zato nam je iznimno bitna značajna potpora koju za ovu namjenu izdvaja županijsko ministarstvo poljoprivrede'',  poručio je Vidić, spomenuvši i izuzetan rad oko 1800 čapljinskih OPG-ovaca.

Ministar Jurica najavio je kako će potpora poljoprivrednim proizvođačima u cijeloj županiji biti značajna, dodavši kako je cilj ovih posjeta jasno razlučivanje stvarnih potreba jedinica lokalne samouprave.

''Želimo, prije usvajanja naših programa, upoznati gradove i općine s projektima, načinom našega rada u budućnosti i planovima za rješavanje tekućih problema. U Programu rekultiviranja zemljišta bit će aktualne mjere promjena namjene zemljišta, navodnjavanje i gnojidba. Time želimo pomoći poljoprivrednim proizvođačima u njihovu radu, krajnjemu proizvodu, kao i plasmanu proizvoda putom e-tržnice. Slično je i s Programom vodnih naknada. Bitno je završnoj izradbi programa pristupiti zajednički, jedni druge podržavati i, naravno, sve što planiramo u konačnici i zakonski uokviriti '', poručio je  ministar, priopćila je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?