najoštrije osude nasilja nad osobom s invaliditetom

Ministar Delić traži kazneno gonjenje radnice iz Zavoda Pazarić i onih koji su to promatrali i snimali

Adnan Delić
Fena
16.08.2023.
u 20:19

- Resorno ministarstvo će učiniti sve da svi sudionici u tom činu budu adekvatno sankcionirani i da se slični događaji više nikada ne ponove - istaknuo je Delić.

Ministar za rad i socijalnu politiku Federacije BiH Adnan Delić je najoštrije osudio čin nasilja nad osobom s invaliditetom koji se dogodio u Zavodu Pazarić.

Na konferenciji za medije u spomenutom zavodu ministar Delić je rekao kako traži da već sutra ujutru bude otpuštena radnica koja je počinila nasilje nad štićenikom te da Zavod podnese kaznenu prijavu protiv nje i onih koji su to promatrali i snimali.

- Resorno ministarstvo će učiniti sve da svi sudionici u tom činu budu adekvatno sankcionirani i da se slični događaji više nikada ne ponove - istaknuo je Delić.

Dodao je kako će se Ministarstvo sutra službenim putem obratiti Tužiteljstvu, MUP-u i drugim institucijama kako bi bile poduzete sve neophodne mjere u rasvjetljavanju tog događaja.

Delić je pozvao Al Jazeeru i njihovu novinarku koja je radila na tom slučaju da bude na raspolaganju tužiteljstvu i pruži sve informacije kojim raspolaže, a koje nije htjela dostaviti Ministarstvu za rad i socijalnu politiku FBiH.

Direktor Zavoda Pazarić Samir Suljagić naglasio je kako će radnica sa snimke biti otpuštena bez obzira kakav bi ishod mogao imati neki eventualni sudski postupak.

Naglasio je kako je od dolaska na tu poziciju proslijedio više prijava prema nadležnim institucijama zbog sličnih situacija i da je pokrenuo niz disciplniskih postupaka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?