UBLAŽAVANJA POSLJEDICA PANDEMIJE

Milićević: Poziv gospodarskim subjektima da se prijave za subvencije

08.05.2020.
u 17:43

Zamjenica premijera Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević pozvala je danas sve privredne subjekte koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica da zahtjev za subvencioniranje doprinosa na minimalnu plaću za travanj ove godine podnesu Poreznoj upravi Federacije BiH do 29. svibnja.

-Zakonom je definirano da gospodarski subjekti podnose zahtjev Poreznoj upravi do 10. u mjesecu za subvencije doprinosa na plaće za prethodni mjesec. Kako je zakon tek stupio na snagu i počeo s primjenom, gospodarski subjekti nemaju vremena to učiniti do 10. svibnja, Vlada FBiH je danas produžila rok za podnošenje tih zahtjeva do 29. svibnja - pojasnila je ministrica Milićević. 

Federalna ministrica ističe kako je ovo prilika da bude iskorišteno pravo ostvareno Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, ali napominje da se produžetak roka odnosi samo na podnošenje zahtjeva za subvencioniranje minimalnih plaća za travanj 2020. godine.

-Naredni mjesec ostaje rok utvrđen Zakonom, a to je do 10. u tekućem mjesecu za prethodni mjesec. Cijeli postupak i instrukcija za podnošenje ovih zahtjeva bit će objavljena na internet stranici Porezne uprave FBiH - kaže ministrica financija.

Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica Vlada FBiH pomaže domaćoj privredi čije poslovanje je ugroženo usljed pandemije novog koronavirusa, a jedna od mjera pomoći je subvencioniranje doprinosa na minimalnu plaću za PIO/MIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju nezaposlenosti u ukupnom iznosu od 245 KM radnicima onih privrednih subjekata koji ovim zakonom ispunjavaju uvjete za to, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?