Predsjednik Crne Gore

Milatović: Budućnost BiH i Crne Gore je europska

27.04.2023.
u 13:36

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je danas da se veoma raduje posjetu Bosni i Hercegovini i da je BiH "iz kuta Crne Gore" jedna od prijateljskih zemalja.

- Zaista želim sve najbolje BiH i mislim da u narednom periodu postoji veliki prostor za dodatnu suradnju i siguran sam da je naša zajednička budućnost, europska - istaknuo je Milatović novinarima tijekom otvaranja prvog Western Balkans ESG Summita u Tivtu, javlja izvještač Fene.

Komentirajući izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o secesiji Republike Srpske, Milatović je kazao da je stav Crne Gore vrlo jasan.

- Mi poštujemo BiH onakvu kakva je napravljena Daytonskim sporazumom sa njena dva entiteta, Federacijom i Republikom Srpskom – kazao je.

Kaže da uvažava sve legitimno izabrane predstavnike svih naroda u BiH.

Komentirajući podršku člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića njegovom protukandidatu na predsjedničkim izborima Mili Đukanoviću, Milatović je kazao da je to sasvim legitimno.

- Ne zamjeram na tome, moja dužnost je da pošaljem poruku solidarnosti i dobrosusjedskih odnosa – istakao je Milatović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije