obilježavanje oluje

Milanović uručio odlikovanja za gardijske brigade HVO-a i Specijalnu policiju MUP-a HRHB

Foto: HRT
1/2
04.08.2020.
u 20:58

Milanović je uručio odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

 

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO Oluja na kninskoj tvrđavi priredio prijem za ratne zapovjednike i odlikovao umirovljene generale HV-a te četiri gardijske brigade HVO-a.

Zoran Milanović uručio je odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga.

Uručio je i odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

Umirovljeni general-pukovnik Đuro Dečak, u ime odlikovanih, zahvalio se posebno zbog časti "suborcima iz BiH koji su s nama od prvog dana branili Hrvatsku", prenosi N1 Hrvatske

Zoran Milanović u govoru na kninskoj tvrđavi rekao je: "Dvadest i pet godina nakon velike pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu vrijeme je da se okupimo i da budemo zajedno, da si još jednom ponovimo koliko su to velike stvari koje je mala grupa ljudi, malo dobrih ljudi, učinila izlazući sebe i svoj život u korist hrvatske nacije i države.

"Puno je vremena prošlo od završetka rata, ali nikadaa nije kasno učiniti dobro i učiniti pravedno. Hvala institucijama hrvatske države na odlukama o dodjeli visokih državnih odličja časnicima, zapovjednicima iz Domovinskog rata i postrojbama iz sastava Domovinaskog rata, hrvatskih snaga", rekao je general Ante Gotovina. 

"Sretan sam što smo svi zajedno u Kninu, ovdje na ovoj tvrđavi kralja Zovonimira u predvečerje velike obljetnice koja nas svake godine vraća u ono vrijeme i podsjeća na sve naše ljudue", rekao je na početku govora na kninskoj tvrđavi general Ante Gotovina.

​Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovane su

-  1. gardijska brigada HVO-a Ante Bruno Bušić – Livno

- 2. gardijska brigada HVO-a – Mostar

- 3. gardijska brigada HVO-a Jastrebovi – Vitez

- 4. gardijska brigada HVO-a Sinovi Posavine

- Specijalna policija MUP-a HR HB

 

Ključne riječi

Komentara 1

GO
Gorann
03:41 05.08.2020.

Državnički i veličanstveno. Svaka čast predsjedniku i čestitke svim postrojbama Hrvatskog Vijeća Obrane i Policije Hrvatske Republike Hercegbosne i veliko HVALA.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije