Naslovnica Vijesti

Migranti provalili u obiteljske kuće kako bi prespavali

18. svibnja 2018. u 08:31 0 komentara 768 prikaza

Iz MUP-a USŽ za N1 je potvrđeno da je na području Velike Kladuše i Bihaća zabilježeno 18 slučajeva neovlaštenog ulaska migranata u obiteljske kuće – zbog noćnog boravka.

Potvrđeno je i to kako nije prijavljeno da je iz kuća otuđeno bilo što.

Iz policije USŽ su rekli da je zabilježen i požar u jednom trenutku, a u odgovoru se navodi kako je “najvjerojatnije izazvan od strane migranata” i kako je u ovom slučaju istraga u tijeku.

Policijskoj stanici Velika Kladuša je 7. svibnja 2018. godine prijavljeno da je nad migrantom navodno izvršeno kazneno djelo silovanje, koje je navodno počinio drugi migrant.

I u ovom slučaju traje istraga, a postupajući tužitelj naložio je sva potrebna vještačenja.

“Nakon provedene istrage i rezultata vještačenja, moći će se reći je li navedeni događaj ima obilježje kaznenog djela i kojeg kaznenog djela”, priopćeno je iz MUP-a ŽS za N1.

Inače, na području USŽ-e u periodu od siječnja do 15. svibnja 2018.godine legitimirana su 829 migranta. Najveći broj evidentiran je na području Velike Kladuše 517 i Bihaća 312. Na području koje pokriva Uprava policije strani državljani – migranti počinili su 12 kaznenih djela.

Vrsta kaznenih djela koja su počinili migranti su dva kaznena djela lake tjelesne ozljeda, dvije teške krađe, sedam djela krađa i jedno razbojništvo, navodi MUP USŽ.

Protiv svih počinitelja podnesen je Izvještaj o počinjenom kaznenm djelu nadležnom tužiteljstvu.

U navedenom periodu u četiri slučaja, evidentirano je narušavanje javnog reda i mira a koje su počinili migranti na području Velike Kladuše, te je protiv njih podnesen Zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši, prenosi HMS.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.