KLIMATSKE PROMJENE

Microsoft će u narednih pet godina donirati 50 milijuna dolara

13.12.2017.
u 11:40

AI for Earth je Microsoftov program čiji je cilj podržati osobe i organizacije koji se bave rješavanjem globalnih izazova zaštite okoliša lakšim pristupom AI alatima i obrazovanju te efikasnijim osmišljavanjem inovacija

Povodom druge obljetnice Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, predstavnici vlada i čelnici iz cijelog svijeta sastali su se u Parizu na „Summitu jednog planeta“ u Francuskoj kako bi razgovarali o inicijativama održivosti.

U ponedjeljak, neposredno prije no što se francuski predsjednik Emmanuel Macron obratio na summitu, Brad Smith iz Microsofta je objavio da će Microsoft u sklopu programa "AI for Earth" u narednih pet godina donirati 50 milijuna dolara.

AI for Earth je Microsoftov program čiji je cilj podržati osobe i organizacije koji se bave rješavanjem globalnih izazova zaštite okoliša lakšim pristupom AI alatima i obrazovanju te efikasnijim osmišljavanjem inovacija. Program AI for Earth temelji se na Microsoftovoj predanosti korištenju AI tehnologije kako bi pojačao inovativnost i unaprijedio održivost širom svijeta.

Kroz nove donacije, tekuće projekte i partnerstva Microsoft nastoji osnažiti ljude i organizacije da napreduju u resursima ograničenom svijetu, poručuju iz kompanije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije