sastanak s Trbićem

Mektić: Na vrijeme riješiti situaciju u vezi s putovnicama

Dragan Mektić
22.02.2017.
u 17:50

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić naglasio je danas nakon susreta sa zamjenikom direktora Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Radivojem Trbićem, važnost održavanja bezviznog režima.

Na sastanku sa zamjenikom direktora Radivojem Trbićem razgovarano je o trenutnom stanju po pitanju izdavanja osobnih dokumenata, posebno biometrijskih putovnica koji su bili jedan od osnovnih uvjeta za donošenje odluke o liberalizaciji viznog režima za bh. građane.

Tijekom posjeta IDDEEA-i Mektić je izrazio nadu da će se trenutna situacija u vezi s nabavkom knjižica za putovnice riješiti na vrijeme, kao i to da će se izdavanje osobnih dokumenata nastaviti po ranije propisanim sigurnosnim procedurama.

Trbić je podvukao da je ova agencija poduzela sve raspoložive mjere u skladu sa zakonom kako bh. građani nakon 21. ožujka ne bi ostali ukraćeni za putovnicu. 

Naglasio je da je IDDEEA ostala opredijeljena u pogledu osiguravanja biometrijskih putovnica koji su u skladu s međunarodnim standardima i preporukama, regulativama Europske unije i ICAO dokumentom 9303, što je osnovni jamac povjerenja u dokumente BiH.

Dosadašnja suradnja ove dvije državne institucije ocijenjena je uspješnom s nadom će se i ubuduće kontinuirano nastaviti u svim segmentima sigurnosti, priopćeno je danas iz IDDEEA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?