telefonski razgovor

Meksiko se raduje suradnji s Bidenom

20.12.2020.
u 12:59

Ponovno smo potvrdili posvećenost zajedničkom radu na dobrobit naših država i naroda, napisao je Andres Manuel Lopez Obrador. Ministar vanjskih poslova napisao je da će biti vrlo dobrih odnosa SAD-a i Meksika.

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador razgovarao je telefonski u subotu s novoizabranim predsjednikom SAD-om Joeom Bidenom, nakon čega je rekao da su se obojica obvezala na suradnju u korist tih dviju susjednih država.

- Ponovno smo potvrdili posvećenost zajedničkom radu na dobrobit naših država i naroda - objavio je Lopez Obrador na Twitteru.

Meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard opisao je taj telefonski razgovor "srdačnim", te na Twitteru objavio da će "biti opsežne bilateralne suradnje i vrlo dobrih odnosa između predsjednika Meksika i SAD-a" i da su to "dobre vijesti".

Čelnici dviju najvećih ekonomija Latinske Amerike, Meksika i Brazila, Bidenu su na izbornoj pobjedi čestitali u utorak ovog tjedna, dan nakon što je američko izborno tijelo potvrdilo Bidenovu pobjedu na izborima 3. studenoga. Time su bili i među čelnicima velikih država u svijetu koji su među zadnjima čestitali na toj pobjedi, prenosi Hina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?