Cvijanović:

Mehanizam koordinacije za brže kretanje BiH prema EU

Željka Cvijanović
16.06.2016.
u 12:07

Proces europskih integracija je kompleksan, al, ako se donese adekvatan mehanizam koordinacije koji potvrđuje ustavnu strukturu BiH i koji je prihvatljiv za sve, može se govoriti o organizovanom kretanju BiH ka EU - ocijenila je danas premijerka RS-a Željka Cvijanović.

U posljednjem razdoblju učinjeni su pozitivni iskoraci kako bi se došlo do dokumenta koji će biti funkcionalan, rekla je Cvijanović danas tijekom razgovara u Banja Luci s delegacijom Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u kojoj su bili Rodžer Gejl i Egidijus Vareikis, te šefica Odjeljenja za monitoring Parlamentarne skupštine Karolina Ravo.

Na sastanku je također bilo riječi o suradnji i koordinaciji između entiteta u primjeni Reformske agende.

Cvijanović je naglasila da Vlada RS-a predano radi na Reformskoj agendi, te da od aktivnosti svih nivoa vlasti u BiH na njenoj realizaciji zavisi kolektivni uspjeh, priopćeno je iz entitetske vlade.

Ističući da se najveći dio reformskog posla odvija na nivou entiteta, ocijenila je da je izuzetno važno što vlade Republike Srpske i Federacije BiH dobro surađuju na harmonizaciji entitetskih propisa u cilju stvaranja boljeg poslovnog i općeg ambijenta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?