ZAVRŠENA SJEDNICA PIC-a

Međunarodna zajednica ostaje angažirana u BiH

'bih...sarajevo...2012...kalemova ulica...visoki predstavnik u bih valentin inzko'
Foto: ''
05.12.2013.
u 17:35

Inzko je rekao da, iako je ostala još godina do općih izbora, politički lideri "mogu ići naprijed" ispunjavanjem zadatih "5+2" uvjeta i ciljeva

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je nakon dvodnevne sjednice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira da PIC i međunarodna zajednica ostaju angažirani kako bi pomogli BiH u njenom napretku.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice UO PIC-a u Sarajevu, Inzko je rekao da, iako je ostala još godina do općih izbora, politički lideri "mogu ići naprijed" ispunjavanjem zadatih "5+2" uvjeta i ciljeva. 

"UO PIC-a, također, je podržao profesionalan i nepristrasan rad pravosudnih tijela i izrazio zabrinutost zbog ugrožavanja autoriteta tih tijela", naveo je Inzko. 

Inzko je rekao da je UO PIC-a informiran i o problemima bošnjačke djece u Konjević Polju, te dodao da očekuje da će ovaj problem biti vrlo brzo riješen. 

On je, također, kritizirao političke lidere iz oba entiteta, navodeći da Republika Srpska "svojom retorikom" dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH, dok Federacija BiH nije spremna da se dogovori o reformama. 

Inzko je rekao da zbog toga posljedice snose građani BiH.

Ključne riječi
PIC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?