Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Međugorje je odgovor na probleme 21. stoljeća

28. rujna 2020. u 20:00 0 komentara 5531 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Poljski svećenik Grzegorz Swiercz 16. put je pohodio Međugorje.

Na početku je dolazio sa skupinom poljskih hodočasnika. Sada je došlo njih 41 s poljskim vodičem Konradom. On je njihov župnik koji je pripremio poseban program njihova boravka u Međugorju i Tihaljini, piše Večernji list BiH

U Poljskoj su se testirali na koronavirus, a u Međugorju će ostati tjedan dana. Svaki dan slave misu.

Pohodit će Podbrdo, Križevac, a na početku, odmah po dolasku u Međugorje, bili su u Tihaljini gdje su zahvalili Gospi što su uspjeli doći i doputovati u Međugorje. Njih zanimaju samo vjera i molitva, turizam ih ne zanima. S nadbiskupom Hoserom, kojeg je zadužio papa Franjo za Međugorje, ovaj poljski svećenik razgovara gotovo svakodnevno.

Na početku smo ga pitali što misli što je to koronavirus.

- To je sotonski projekt, po mojem mišljenju. Njegov cilj je izolirati ljude.

Kako se boriti protiv koronavirusa?

- Najvažnije je moliti se. Pojačati imunitet zdravom hranom i vitaminima, posebice C i D. Vjera je ovdje vrlo važna. Međugorje je najveća ispovjedaonica i čudo u svijetu.

Zašto volite dolaziti u Međugorje?

- Međugorje je promijenilo moj život. Mnogima se to dogodilo, kao i meni. Evo, primjer je i moj prijatelj Paul, koji odlično govori engleski, i s nama je došao u Međugorje. Stoga je Međugorje odgovor na sve probleme 21. stoljeća jer ono promovira post, euharistiju, obraćenje, molitvu. To su do danas najbolje poruke koje preko vidjelaca daje međugorska Gospa, Kraljica Mira.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.