Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Među tisućama oduzetih auta i pet vrijednih 145 tisuća KM

21. travnja 2019. u 20:00 0 komentara 542 prikaza

Automobili koji su oduzeti sudskim rješenjima propadaju na skladištima. Razlog za to je nepostojanje zakonskog rješenja koje bi omogućilo nadležnoj agenciji upravljanje vozilima. Parlament FBiH u idućem razdoblju imat će priliku da se izjasni o izmjenama zakona koje je inicirala Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, a kojim bi se napokon riješio ovaj problem.

Samo u Sarajevu više od 500

Na skladištima u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine nalazi se nekoliko hiljada deponiranih automobila. Samo u Sarajevu uskladišteno je više od 500 vozila među kojima se nalaze i automobili starije generacije poput golfa 2, ali i noviji automobili marki BMW, Mercedes, Peugeot, Volkswagen, Audi i tako dalje, doznaje Klix.ba. Zbog nepostojanja zakonskih rješenja oduzeti automobili godinama propadaju na otvorenim skladištima. To je bio razlog zbog kojeg je Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom sama inicirala u Parlamentu Federacije BiH, odnosno preko Povjerenstva za sigurnost Parlamenta FBiH, donošenje izmjena zakona kojim će se napokon riješiti ovaj problem u korist FBiH. Ravnatelj Federalne agencija za upravljanje oduzetom imovinom Kenanom Kapom kazao je za portal da su oni privremeno upravljali s osam oduzetih motornih vozila, s tim što je u tri slučaja sud donio odluku o povratu automobila vlasnicima vozila.

BMW, Audi, Mercedes

“Trenutačno Agencija upravlja s ukupno pet motornih vozila čija ukupna procijenjena vrijednosti, prema nalazu sudskog vještaka, iznosi 144.489,23 KM. Ovih pet vozila uskladišteno je u skladištu agencije”, rekao je Kapo. Riječ je o automobilima marki BMW, Audi, Renault, Mercedes CLS i Polo. Odvojeno od ovih pet automobila, na skladištima u županijama u sastavu FBiH nalaze se i tisuće drugih automobila koji pristižu svakog dana. “Uzimajući u obzir činjenicu da motorna vozila svakim danom, bez obzira koriste li se ili su samo uskladištena, gube na vrijednosti, smatramo da bi bilo svrsishodno vršiti njihovu prodaju ili davati na korištenje određenim osobama”, kazao je Kapo.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.