svečana prisega

Među kadetima HV-a i Bože Jolić, odlikaš iz Tomislavgrada

MORH
28.09.2020.
u 19:41

Među 108 kadeta 18. naraštaja kadeta Hrvatske vojske koji su položili svečanu prisegu je i Bože Jolić iz Kongore, sin Anđelke i Ante (Manin sin), inače odlikaš tomislavgradske gimnazije, objavio je portal Mandino-selo.com.

Božin je otac kao pripadnik Brigade kralja Tomislava nosio časnu odoru HVO-a u Domovinskom ratu, a Bože nastavlja dalje, u miru, nositi časnu odoru Hrvatske vojske. Svečana prisega 18. naraštaja kadeta Hrvatske vojske te obilježavanje početka akademske godine sveučilišnih preddiplomskih i diplomskih studija održala se u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu, piše Morh.hr.

Od 108 kadeta 18. naraštaja 83 su preddiplomskih sveučilišnih studija vojnog inženjerstva i vojnog vođenja i upravljanja, 23 integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija vojnog pomorstva te dva kadeta kandidata za vojne pilote. Svoje školovanje započinje i 14 kadeta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Kosova.

- Težite vrlinama koje su oduvijek krasile hrvatske vojnike i budite odlučni i nepokolebljivi pred izazovima - poručio je kadetima ministar obrane RH i izaslanik premijera Mario Banožić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?