pomoć za Sandžak

Medicinski timovi iz BiH otputovali u Novi Pazar pomoći zbog koronavirusa

Klix.ba
10.07.2020.
u 08:58

Medicinski timovi iz Bosne i Hercegovine krenuli su danas iz Sarajeva i Tuzle u Novi Pazar kako bi pružili svoju pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Timove bh. stručnjaka čini 15 zdravstvenih radnika s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli te sarajevske Hitne pomoći.

Šest zaposlenika KCUS-a se nalazi u timu ove zdravstvene ustanove, koji predvodi šef Klinike za infektologiju doc. dr. Rusmir Baljić, piše Klix. 

Također, tim čine i anesteziolog prim. dr. Ilijaz Aslani, infektolog dr. sci. med. Refet Gojak, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije dr. Tarik Hajro, specijalizant iz oblasti anestezije dr. Muhamed Kubat, kao i specijalizant iz oblasti infektologije dr. Semir Hrvo.

Tim iz UKC u Tuzli sastavljen je od troje specijalista te isto toliko medicinskih tehničara, a na čelu se nalazi poznati kirurg prof. dr. Zijah Rifatbegović.

Iz Hitne pomoći Sarajevske županije odabrana su tri zaposlenika i to direktor ove zdravstvene ustanove mr. sci. med. dr. Adem Zalihić, kao i medicinski tehničari Sedin Popara i Adnan Salčin. Također, predsjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva SŽ Aida Pilav najavila je kako će dva člana ovog stožera biti dio tima liječnika iz Sarajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?