Načelnik Neuma

Matuško: Ako se problem oko granice ne riješi idem prvi sa svojim građanima u blokade

Živko Matuško
12.04.2017.
u 14:43

Načelnik Neuma Živko Matuško najavio je u utorak da će građani ove općine za dva tjedna blokirati granične prijelaze između BiH i Hrvatske kako bi upozorili na otežanu prometnu komunikaciju nakon uspostave schegnenskog režima na granicama.

Matuško je u izjavi za N1 objasnio trenutnu situaciju na granicama i zašto je najavio eventualne prosvjede i blokade.

"Ulaskom Republike Hrvatske u EU Schengen počinje režim na granicama Neum 1 i Neum 2. Vidimo da su prometni čepovi sve veći. Turistička sezona je na pragu i mislim da prometne probleme trebamo rješavati. To nije otežavajuća okolnost samo za građane Neuma, to je i za naše susjede iz Metkovića i Dubrovnika koji putuju ovim pravcem od Neuma 1 i Neuma 2. Trebamo naći jedno rješenje za građana kako bi se lakše kretali preko granice. Mislim da to možemo postići. Bilo bi dobro da se na granični prelaz Duž i Imotica omogući prelazak sa samo osobnim dokumentima. Mislim da neke ciljane kontrole ne doprinose puno prometovanju kroz Neum, jer teško je doći do granice". 

Dodao je da je problem u ljetnim razdobljima posebno za goste koji bi iz Neuma htjeli putovati prema Dubrovniku.

"Mi znamo da su u ljetnim mjesecima gužve od prelaza Neum 1 i Neum 2 velike i kolone duge i do 10 kilometara. Također, vidimo da bi naši gosti koji bi željeli putovati prema Dubrovniku odmah vraćaju iz predjela Kamenice, jer je nemoguće čekati na granici 2 do 3 sata", kazao je.

Još je kazao da uvijek gleda da riješi svaki problem, tako i ovaj.

"Ja uvijek gledam da se svaki problem riješi i ovo se može riješiti. Na nama je pritisak, mene ljudi upozoravaju svaki dan i ja sam predstavnik građana. Nadam se da neće doći do blokade granica, ali u krajnjem slučaju ako se problem ne riješi idem prvi sa svojim građanima", rekao je Matuško.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?