Čitluk

Matičari su neumorni promicatelji hrvatskog jezika i ostalih vrijednosti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
04.04.2016.
u 09:00

Zahvaljujući golemom zauzimanju vodstva i članova Ogranka Matice hrvatske Čitluk te razumijevanju i pomoći općine i gospodarstvenika, godinama se u organiziraju pjesnički susreti, nastupi glazbenika, predstavljaju vrlo zanimljive i vrijedne knjige, otvaraju izložbu slika i skulptura, održavaju različita stručna predavanja te mnogi drugi kulturni događaji, piše Večernji list BiH.

Otkad je davne 1991. godine obnovljen njegov rad i plodotvorno djelovanje, čitlučki Ogranak Matice hrvatske kontinuirano i neumorno radi na organiziranju kulturnih događaja u Brotnju te promicanju hrvatskog jezika i ostalih kulturnih i tradicijskih vrijednosti i navada hrvatskoga katoličkog puka na ovim prostorima. Uz sve to, čitlučki se Ogranak MH vrlo uspješno bavi i nakladničkom djelatnošću po čemu se ubraja među najaktivnije ogranke te najstarije hrvatske kulturne institucije u BiH. Sve su to razlozi zbog kojih će se 31. svibnja u Čitluku na svečan način obilježiti 25. obljetnica obnoviteljskog rada i uspješnog djelovanja Ogranka MH. U sklopu priprema za obilježavanje tog značajnog jubileja, Ogranak MH Čitluk raspisao je nagradni natječaj za pisanje literarnih radova na slobodnu temu iz književnosti kao i uradaka iz likovne kulture. Kako smo doznali od Andrije Stojića, predsjednika Ogranka MH, natječaj je otvoren za djecu, mladež i odrasle. Na natječaj se primaju isključivo rukopisi pisani hrvatskim književnim jezikom.

Svoje literarne i likovne radove za spomenute dobne skupine zainteresirani su dužni poslati najkasnije do 20. svibnja. Za svaku od tri dobne kategorije dodijelit će se po tri nagrade za literarne i po tri nagrade za likovne radove, tj. ukupno 18 nagrada. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?