"PONOSAN SAM"

Mate Rimac: Mrzite i pljujte koliko želite. Tek smo počeli

16.11.2022.
u 11:11

Mate Rimac jutros se oglasio na Facebooku poslavši poruku onima koji ga, kako on kaže, hejtaju. 

Rimčevu objavu prenosimo u cijelosti.

"Koliko god veliki dio javnosti to omalovažavao i hejtao, u Hrvatskoj, u bivšem shopping centru, danas proizvodimo najsnažniji i najbrže ubrzavajući produkcijski auto ikad i najbrži produkcijski električni auto. 'Pa što to JA imam od tog da se proizvodi auto koji ide 412 km/h u Hrvatskoj?' Takvi ne trebaju odgovor, neće ga razumjeti.

Velikim se dijelom, zahvaljujući tom 'beskorisnom autu', u Hrvatskoj stvorilo 2000 radnih mjesta (preko 1000 inženjera), privuklo 830 milijuna eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo preko 400 stranih stručnjaka (najviše iz UK, Italije i Njemačke) sa znanjem kakvo ovdje ne postoji. U Zagreb doslovno svaki dan dolaze delegacije proizvođača automobila - samo danas ih je četiri ovdje (dva njemačka, jedan talijanski i jedan britanski).

Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 m2 i preko 200 milijuna eura investicije, je već rasprodan (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći. Da, znali smo promašiti rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći.

Od kockice i prvog zaposlenog je prošlo 11 godina, mislim da i nije toliko loše. Briga me za ostale, mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je, s ogromnim trudom, radom i znanjem, napravila čudo. A tek smo počeli", napisao je Rimac.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije