Naslovnica Vijesti

Marković: Ako Izetbegović i Radončić hoće probleme, imat će ih

11. siječnja 2017. u 21:27 0 komentara 250 prikaza
Milica Marković

Zastupnica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković izjavila je, nakon što je SBB uputio inicijativu za smjenu zamjenika ministrice obrane BiH Seada Jusića, kako određeni političari iz Federacije BiH traže probleme i tamo gdje ih nema.

- I Ustav BiH i zakon je odredio da član Predsjedništva BiH ima pravo tražiti sudjelovanje jednog dijela Oružanih snaga BiH u određenim manifestacijama koje njeguju kulturnu tradiciju i naslijeđe jednog naroda - kazala je Marković za sarajevske medije.

Dodala je da je to učinio predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ali da političari iz Federacije BiH dodatno kompliciraju situaciju o BiH. 

- SNSD će sigurno biti u poziciji da traži revidiranje sudjelovanja Republike Srpske u Oružanim snagama BiH, odnosno da se revidira ugovor na osnovu kojeg su nastale Oružane snage BiH. To je onda mnogo kompleksnije pitanje pa eto neka izvole svi ti koji kompliciraju, i Bakir Izetbegović i SBB i svi drugi. Ako žele probleme imat će ih - rekla je Marković. 

O smjeni zamjenika ministrice obrane BiH Seada Jusića morat će se izjasniti i Zastupnički dom Parlamenta BiH tako da neće biti ništa od njegove smjene ukoliko zastupnici iz RS-a glasaju protiv. 

Marković je rekla da će SNSD zauzeti svoj stav tek kada zahtjev za smjenom Jusića dođe u parlamentarnu proceduru. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.