predsjednik federacije BiH

Marinko Čavara primio visoko izaslanstvo Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

25.05.2017.
u 16:55

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u posjetu visoko izaslanstvo Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, koje su predvodili potpredsjednik Kongresa Anders Knape, predsjedatelj Nadzornog odbora Leen Verbeek i izvjestitelj lokalnih izbora u BiH Stewart Dickson.

Posjeta je upriličena u okviru dijaloga nakon lokanih izbora, te implementacije mehanizama Kongresa za procjenu situacije lokalne i regionalne demokracije u zemljama članicama.

Razgovaralo se o situaciji političkih prilika I lokalne demokracije u Federaciji BiH s naglaskom na situaciju vezanu za grad Mostar. Članovi izaslanstva istaknuli su da je cilj njihove posjete susret sa lokalnim vlastima nakon Lokalnih izbora 2016. te da je Kongres spreman pružiti savjete i pomoć u funkcioniranju lokalne demokracije u Federaciji BiH.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara iskazao je zadovoljstvo zbog korektnosti Izvješća o Lokalnim izborima 2016 koje je Komisija podnijela, te upoznao izaslanstvo s ovlastima predsjednika Federacije BiH i sa funkcioniranjem vlasti u Federaciji BiH. Istaknuo je kako u funkcioniranju Bosne i Hercegovine veliki problem čine nesavršeni međunarodni sporazumi koji su još i mijenjani odlukama Visokih predstavnika.

"Za europski put Bosne i Hercegovine važna je izmjena Izbornog zakona, kako bi svaki konstitutivni narod birao svoje predstavnike kako je to ustavom određeno. Euroatlantske integracije su cilj koji želimo ostvariti, zato je potrebno stvoriti ambijent u kojem neće biti moguće voditi 'alibi' politiku u BiH nego politiku dogovora i napretka." istaknuo je Predsjednik Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije