Učenici VII. b

Mala škola kreativnog pisanja

05.02.2018.
u 10:00

- Svi za jednog - jedan za sve - geslo je pod kojim su učenici VII. b Osnovne škole “Biograci” ove godine sudjelovali na VII. nagradnom natječaju Vicepostulature postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” o temi pobijenih hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću. Sloga im se isplatila s obzirom na to da je njihov zajednički literarni rad “Istina je jedna” osvojio jednu od nagrada u kategoriji za najkreativnije osnovnoškolce.

- Jednostavno smo sat odjeljenske zajednice pretvorili u sat učeničke kreativnosti, a zahvaljujući našoj ustrajnosti i višetjednom marljivom radu, nastao je naš poetski uradak. Naš razrednik i nastavnik hrvatskoga jezika Miro Naletilić sa strane je bodrio našu kreativnost i navodio nas na pravi put, pa uspjeh nije izostao - ustvrdili su ponosni učenici koji su se spremno uhvatili u koštac sa zahtjevnom tematikom njegovanja uspomene na sve nevine žrtve jugokomunizma.

Treba naglasiti kako ovo nije prvi spisateljski uspjeh odjeljenja, čije su se dvije učenice (Ana Rozić i Ivana Vasilj) prije samo nekoliko mjeseci našle među šestero nagrađenih učenika na literarnom nadmetanju “Matičina nagrada 2017.” u organizaciji širokobriješkog Ogranka Matice hrvatske.

Najuspješnije radove na natječaju Vicepostulature postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” odabralo je povjerenstvo Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, a nagrađenima će se prigodne nagrade i plaketa uručiti na VIII. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca od 4. do 7. veljače u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?