TRAGEDIJA U BUGARSKOJ

Makedonski autobus u kojem je poginulo 46 osoba nije bio licenciran za prijevoz

25.11.2021.
u 09:59

Autobus preduzeća Besa trans, koji je izgorio u Bugarskoj, nije bio licenciran za međunarodni prijevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prijevoza, pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, priopćili su iz Ministarstva prometa i veza Sjeverne Makedonije. 

U priopćenju je navedeno da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdanih dozvola za obavljanje unutarnjeg ili međunarodnog prijevoza putnika koje vodi Ministarstvo prometa i veza.

Dodaje se da su registrirana tri licencirana vozila tvrtke Besa trans, ali da izgorjelog autobusa nema među registriranim.

"U skladu sa Zakonom o drumskom prometu i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo prometa i veza, a sa ciljem sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da potaknuti negativne posljedice, firmi Besa trans se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti", istaknuto je u priopćenju.

U resornom ministarstvu su naglasili da je vlada obavezala inspektorat da izvrši izvanrednu kontrolu u ovoj tvrtki.

Poginulo je 46 osoba, među kojima i 12 djece, kada se na autoputu u Bugarskoj zapalio autobus preduzeća Besa turs iz Sjeverne Makedonije. Stradali su uglavnom državljani Sjeverne Makedonije, dok je ozlijeđeno sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije iz Preševa. Oni su se sa turističkog obilaska Istanbula, preko Bugarske, vraćali u Skoplje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?