Obljetnica zločina

Mahmutbegović: Ahmiće ne smijemo zaboraviti, ali moramo graditi mostove mira

Ahmici
Foto: FENA
1/2
16.04.2016.
u 18:15

Uz poruku "Da se ne zaboravi i ne ponovi", u Ahmićima kod Viteza, obilježena je 23. obljetnica stradanja 116 civila, koje su 16. travnja 1993. godine ubili pripadnici HVO-a.

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović izjavila je danas u Ahmićima da zločin koji se dogodio u ovom selu prije 23 godine ne smije biti zaboravljen, ali da je potrebno graditi mostove mira zbog dobrobiti budućih generacija.

- Ovdje smo da iskažemo poštovanje prema svima koji su izgubili živote. Poruka za buduće gaeneracije je da ove događaje ne smiju zaboraviti, ali moramo biti okrenuti ka budućnosti i zajedno sa svojim susjedima, bez obzira na sve što se događalo, pronaći zajedničke putove i graditi mostove mira - kazala je Mahmutbegović, sudjelujuću u obilježavanju obljetnice zločina u Ahmićima, u kojima su 16. travnja 1993. godine pripadnici HVO-a ubili 116 osoba.

Obljetnica u Ahmićima obilježena je vjerskim obredima, te polaganjem vijenaca na spomen obilježje, a iz Udruge "16. april" upozorili su i ovaj put da tijela 30 žrtava još nisu pronađena.

Istaknuto je također da mještani Ahmića nisu zadovoljni procesuiranjem odgovornih za zločin, jer su osim naredbodavaca, samo dvojica izravnih izvršitelja odgovarala pred sudom.

Osim obitelji žrtava, u obilježavanju 23. obljetnice stradanja u Ahmićima sudjelovali su i predstavnici političkog i vjerskog života u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?