Spriječen prelazak migranata

Mađarska policija otkrila tunel ispod granice sa Srbijom

08.06.2020.
u 13:36

Mađarska policija spriječila je prošlog vikenda više od 300 migranata da ilegalno iz Srbije uđu u tu zemlju i u suradnji sa mađarskom vojskom, u blizini mjesta Morahalom, otkrila tunel ispod žičane ograde na granici, prenosi N1.

Policija vjeruje da je tunel, visine 40 centimetara i dužine 24 metra, korišten za šverc migranata sa srpske na mađarsku stranu. Ovo je treći podzemni prolaz ispod ograde koji su mađarski pogranična tijela otkrili u posljednjih godinu dana na tom području, prenosi RTS.

Mađarska od kraja svibnja ponovno bilježi veliki rast broja migranata koji pokušavaju da ilegalno stignu u EU, a samo prošle nedjelje zabilježeno je skoro 900 pokušaja nelegalnog prelaska.

Mađarski dužnosnici ponavljaju da Mađarska neće ukloniti ogradu na mađarsko-srpskoj granici, već će pojačati obranu schengenskih granica kako bi onemogućili migrante da ilegalno uđu na teritoriju EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?