Po pisanju Nezavisnih

Lukač sprema uhićenje Hrgića

Pokusaj uhicenja Hrgica
Foto: VL FOTO
26.10.2014.
u 09:59

Cilj je oslabiti Zupca

Izvor blizak Federalnoj upravi policije rekao je za “Nezavisne novine” da se sprema uhićenje pomoćnika direktora SIPA-e Anđelka Hrgića.

Izvor dodaje da je riječ o prvom čovjeku SIPA-e zaduženom za istrage. Hrgić je inače pomoćnik ravnatelja SIPA-e i načelnik Kriminalističko istražnog odjela u ovoj instituciji. Dobro informiran izvor dodaje da je Federalna uprava policije na čelu s Draganom Lukačem i Tužiteljstvom BiH uključena u rušenje najvažnije sigurnosne agencije u BiH. “Riječ je o dobro uvezanom lancu koji se odvija na relaciji Tužiteljstva BiH i Federalne uprave policije. Ovo isforsirano uhićenje se organizira zbog trenutka u kojem se našlo Tužiteljstvo BiH zbog slučaja “Zubac” koje očito ne ide u željenom pravcu, jer na posljednjem ročištu svjedoci Tužiteljstva BiH nisu govorili u prilog Tužiteljstvu”, istaknuo je izvor “Nezavisnih”.

On je dodao da bi “uklanjanjem” prva dva čovjeka Zupca i Hrgića srušili SIPA-u u kojoj se radi i pod neviđenim pritiskom na ovu instituciju.

“Inače Federalna uprava policije je pokrenula istragu protiv Hrgića nakon što je SIPA otkrila silne malverzacije u kojima je glavni sudionik Federalne uprave policije Dragan Lukač. Riječ je o malverzacijama koje se odnose na staž i nezakonito trošenje novčanih sredstava. Federalna uprava policije okrenula se neiscrpnoj temi ratnog zločina jer za Hrgića nije ništa drugo moglo potegnuti”, rekao je sugovornik “Nezavisnih novina”.

Zanimljivo u svemu ovome je da bi se 31. listopada Lukač trebao pojavit kao svjedok u slučaju “Zubac”, pa se nastoji skrenuti pozornost s odgovornosti Lukačeve i Federalne uprave policije u događajima od 7. veljače, između ostalog, kada je zapaljena zgrada Predstavništva BiH i arhiv, te mnoge druge institucije u Sarajevu.

“Krajnji cilj bošnjačkog kadra je da instaliraju svoje kadrove u SIPA-i, jedinoj agenciji koja je pored neviđenog pritiska postigla izuzetne rezultate.

“Zanimljivo je u svemu tome da Lukač, koji je inače Hrvat po nacionalnosti, ‘igra’kako mu se naredi iz centara bošnjačkih strnaka u prvom redu SDA”, zaključio je sugovornik “Nezavisnih novina”. U Sudu BiH u tijeku je suđenje ravnatelju SIPA-e Goranu Zupcu, koji je optužen za nesavjestan rad u službi jer tijekom prosvjeda u Sarajevu, kada je zapaljena zgrada Predstavništva BiH, nije angažirao Specijalnu jedinicu. Angažman specijalaca može zatražiti samo Tužiteljstvo BiH, ali toga dana takav zahtjev nije stigao u SIPA-u, što su potvrdili i dosadašnji svjedoci.     

Ključne riječi

Komentara 2

AR
armindjozic
18:37 10.11.2014.

Zubac je četnik ! I treba mu stati na vrat ,gnjidi fašističkoj !

MI
Miki2
11:07 26.10.2014.

Pa da, treba SIPI stati na vrat da ih ne raskrinka, mašala.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?