nakon sjednice

Lovrinović: Unutar parlamentarne većine ima različitih razmišljanja

asd
05.04.2017.
u 14:15

Predsjedatelj Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović je nakon sjednice tog doma izjavio novinarima da se danas, kao i desetine puta prije, pokazalo da unutar parlamentarne većine ima različitih razmišljanja o nečemu što nam je potrebno.

- Vidjelo se to i danas, kad su neki zakoni koji su bili vrlo važni za nekakav dalji proces europskih integracija i svega onoga što smo se zaklinjali i pričali, ne ide - kazao je Lovinović.

Na novnarsko pitanje je li sada „pao“ aranžnam s MMF-om, Lovrinović je odgovorio da po onome što su bili rokovi, kako im je rečeno, sad je on dosta upitan.

- Ipak se nadam da će i ovaj put biti, ako ništa, kad su u pitanju rokovi, dana neka nova mogućnost da u toj redovitoj proceduri dođemo do zakona koji danas nisu mogli proći po hitnoj proceduri - naveo je Lovrinović.

Ističe kako on hoće vjerovati da nije pao aranžman i „da ćemo naći novog načina i razumijevanja i u to vjerujem“.   

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH odbio je danas da po hitnom postupku razmatra set zakona čijim usvajanjem bilo bi osigurano dodatnih 15 feninga iz trošarina na naftu i naftne derivate za izgradnju autocesta i cesta. Na taj način bi se omogućilo aktiviranje već zaključenih kreditnih sporazuma s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), Kuvajtskim i OPEC fondom te nastavak aranžmana s MMF-om.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije