gruzija

Lovrinović sudjeluje u radu proljetnog zasjedanja PSNATO-a

29.05.2017.
u 09:46

Predsjedatelj Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Nikola Lovrinović sudjeluje u radu proljetnog zasjedanja PSNATO-a, koje se održava u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju.

Uoči današnje Plenarne sjednice, predsjedatelj Lovrinović sudjelovao je u radu sjednice Komiteta za obranu i sigurnost PSNATO-a, na kojoj su politički i vojni službenici zemlje domaćina prezentirali prioritete u sektoru obrane Republike Gruzije, te nacionalne i regionalne obrambene i sigurnosne izazove s kojima se suočava Vojska Republike Gruzije, koja, kako je rečeno, sve uspješnije usvaja NATO standarde.

Na zasjedanju Komiteta za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a raspravljalo se o procjenama ekonomske tranzicije u regiji zapadnog Balkana, koju je u formi prijedloga pripremio izjestitelj Pododbora za tranziciju i razvoj PSNATO-a Ricard Benion.

Tijekom zasjedanja razgovarano je o brojnim aktualnim svjetskim temama i događanjima. Posebno se razgovaralo o stanju u regiji Crnog mora, sigurnosnim izazovima i borbi protiv terorizma, suradnji NATO-a i Europske unije nakon Summita NATO-a u Varšavi, kao i o suradnji NATO-a i Rusije. 

Na marginama zasjedanja predsjedatelj Lovrinović imao je radne susrete s delegacijama Slovenije, Hrvatske, Srbije, kao i s delegacijom Crne Gore, s kojom su razmijenjena mišljenja o predstojećem prijemu Crne Gore u NATO. Predsjedatelj Delegacije Crne Gore u PSNATO Obrad Mišo Stanišić istakao je, tijekom razgovora s Lovrinovićem, suradnju dvije delegacije, kao i Odbora zasigurnost i obranu Skupštine Crne Gore i Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH kao primjer prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa u regionu, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?