Tomislavgrad

Lovci pomažu divljim životinjama preživjeti zimu

24.01.2019.
u 19:47

Lovačke udruge "Orlov kuk" i "Vran" iz Tomislavgrada angažirale su se na hranjenju divljih životinja na području lovišta kojima gospodare kako bi pomogle divljači lakše preživjeti iznimno hladnu i snježnu zimu.

Predsjednik udruge "Vran" Stjepan Škaro kaže kako su posebice ugroženi biljojedi koji teško pronalaze hranu ispod debelog snježnog pokrivača.

- Iznosimo sjeno, pšenicu, kukuruz za srne i druge biljojede. Vukovi, koji u ovo vrijeme rade najviše štete, nisu ugroženi. To su predator s velikim radijusom kretanja te njima i drugim mesojedima nije potrebna pomoć oko pronalaska hrana, nađu je oni za sebe - kazao je Škara.

S druge strane, srne tijekom zime i niskih temperatura zbog nedostatka hrane gube na tjelesnoj masi, pa samim tim i snazi, čime postaju lakši plijen za predatore, posebice vukove.

Predsjednik lovačke udruge "Orlov kuk" Mate Buntić kazao je kako pored divljači lovci hrane divlje konje koji se već petnaestak dana nalaze na području zvanom Grla, na ulazu u šumovito područje Vran planine.

Iz spomenutih udruga pozvali su sve lovce da ostavljanjem hrane u njihovim staništima pomognu životinjama u preživljavanju zime.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?