45 lovaca

Lovci iz Ljubuškog, Čitluka i Čapljine polagali lovački ispit

ilustracija
16.09.2018.
u 10:19

U Ljubuškom je 45 lovaca iz Hercegovine pristupilo polaganju lovačkog ispita. Riječ je o lovcima iz Ljubuškog, Čitluka i Čapljine, a predsjednik Povjerenstva za polaganje lovačkog ispita Alojzo Dunđer objasnio je kako izgledaju detalji polaganja lovačkog ispita.

Ukupno se prijavilo 45 lovaca iz Ljubuškog, Čapljine i Čitluka. Sam ispit utvrđen je Zakonom o lovstvu u FBiH i Pravilniku o načinu polaganja ispita kao podzakonskim aktom koji donosi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 
Polaganje predviđa pismeni dio od oko 50 pitanja gdje kandidati moraju točno odgovoriti na 60 posto pitanja, no potrebno je izdavanje uvjerenja od resornog ministarstva o položenom ispitu te su nakon toga lovci formalno-pravno članovi lovačkog društva i lovačkog saveza, rekao je.

Mario Herceg iz Hrvatske udruge lovaca Kravica - Ljubuški najavio je lovačku večeru koja će se organizirati u subotu, 6. listopada. u jednom svadbenom salonu na Humcu.

Na večeri će bit upriličena i bogata tombola na kojoj će biti podijeljeno 12 lovačkih puški.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?