Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a

Ljubić: OHR još radi na pronalasku rješenja u slučaju blokade

Božo Ljubić
27.03.2023.
u 18:28

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić komentirao je danas potencijalni prijedlog koji bi mogao nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt za izmjene Ustava FBiH. Ljubić je kazao kako je to prijedlog čiji tekst nije konačan.

"Nisam siguran da je to vjerodostojan prijedlog. Mislim da se još razmišlja u OHR-u i radi na nekoj vrsti alternativnog rješenja ako dođe do blokade SDA. Čak i da taj tekst koji je plasiran u medijima postoji, vjerojatno ne bi bio konačan prijedlog", rekao je Ljubić za BRHT.

Ljubić vjeruje da će FBiH dobiti novu vladu u zakonskom roku i to glasovanjem u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Pojasnio je kako je visoki predstavnik ovlašten deblokirati procese ako dođe do blokade.

"Mislim da bi Lendeo trebao dati suglasnost za formiranje vlade i nastaviti djelovati iz oporbe i na taj način doprijeti stabilnosti BiH", kaže Ljubić. 

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lokve
10:45 28.03.2023.

dok je hdz blokirao nije bilo formula, a sad him dajete formule koje vam odgovaraju, ovaj put će se naro podići ne može jedan hrvat da vrijedi 5 bošnjaka, a istovremeno da tražite pare za proaple projekte aluminij aerodrom .... iz kojih cijedite pare.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?