Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ljubić čestitao Plenkoviću: Vaš ugled i utjecaj u Europi i svijetu će pomoći i nama Hrvatima u BiH

06. srpnja 2020. u 18:26 1 komentara 177 prikaza
Božo Ljubić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić uputio je čestitku predsjedniku HDZ RH Andreju Plenkoviću nakon uvjerljive pobjede na izborima.

Čestitku prenosimo u cjelosti:

"U ime članova Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke Vama i čitavom vodstvu HDZ-a na velikoj pobjedi na općim parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor. Ovaj rezultat je priznanje za dosadašnje vođenje Vlade i Države te prilika da Hrvatsku usprkos globalnoj krizi učinite sigurnom i jakom. Vaš ogroman ugled i nesumnjiv utjecaj u Europi i svijetu će vjerujem i nama Hrvatima u BiH pomoći ostvariti ustavom zajamčenu jednakopravnost, očuvanje narodnog političkog subjektiviteta odnosno jednakog prava na Bosnu i Hercegovinu. Kao institucija koja, zajedno s Predsjedništvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, artikulira i definira hrvatsku politiku u BiH očekujemo nastavak suradnje s institucijama Republike Hrvatske posebno onima nadležnim za pitanja Hrvata izvan RH kao što su Odbor za Hrvate izvan RH Hrvatskog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, Hrvatska diplomacija i Europarlamentarci.

Gospodine Predsjedniče, primite izlaze našeg poštovanja i zahvalnosti za dosadašnju suradnju uz želje za uspješno vođenje Vlade u dolazećem mandatnom periodu", stoji u čestitci koju potpisuje Božo Lubić.

  • Avatar BosnaArgentina
    BosnaArgentina:

    Sanaderov pijun sada čestita Plenkoviću...čovjek za sva vremena i prilike, brat Mariofilov.