Čapljina

Lipanjske zore hrvatske Hercegovine: Misna slavlja i odavanje počasti poginulim braniteljima

02.06.2020.
u 12:37

Srž manifestacije je 7. lipnja kada će se služiti sveta misa za poginule hrvatske branitelje u groblju u Ševaš Njivama s početkom u 10 sati te Središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima u 11.30 ispred spomen-obilježja u Počitelju

Obljetnice su uvijek prigoda da se vratimo u povijest, da se vratimo sebi nakon određene vremenske distance, da pogledamo tko smo te kakvi smo bili.

Jedan od značajnih događaja iz naše novije povijesti jest svakako akcija Lipanjske zore hrvatske Hercegovine koja je trajala od 7. do 26. lipnja 1992. godine. To je bila prva pobjeda nad velikosrpskim agresorom u ratu kada je oslobođena dolina rijeke Neretve, objavio je Grad Čapljina. 

I danas, nakon 28 godina, okupljamo se kako bi smo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje život dali za našu slobodi, slobodu hrvatskog naroda, jezika, kulture i vjere.

Srž cijele manifestacije je svakako 7. lipnja kada će se služiti sveta misa za poginule hrvatske branitelje u groblju u Ševaš Njivama s početkom u 10 sati te središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima u 11.30 ispred spomen-obilježja u Počitelju gdje će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast hrvatskim braniteljima.

U poslije podnevnim satima istoga dana u 19 sati održat će se sveta misa u groblju u Čeljevu, te u 20 polaganje cvijeća ispred spomen-križa.

Počast hrvatskim braniteljima odat će se i u ponedjeljak, 8. lipnja u 19.30 sati polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulih branitelja u Višićima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije