VRLO JEDNOSTAVNO

Limunov sok odličan je za prirodno čišćenje: Evo za što sve ga možete upotrijebiti

shutterstock
01.04.2020.
u 06:00

Limun je odličan za čišćenje raznih stvari, a uz to je i prirodan te ne škodi ljudima, ljubimcima ni okolišu.

Limun ima prirodno sredstvo izbjeljivanja i čišćenja masnih naslaga te je antibakterijsko i ostavlja svjež i ugodan miris, što je odlično za čišćenje kuće na prirodan način koji ne šteti Zemlji i okolišu. Stručnjaci su podijelili svoje savjete što sve možete očistiti limunom kako bi vaša kuća bila sjajna i blistava, prenosi bhg.com.

Koristite limunov sok i koricu kako biste se riješili mrava u svojoj kući. Limunov sok nije štetan ljudima ni ljubimcima, ali smeta mravima. Sve što trebate napraviti je pronaći mjesto u kući gdje vam ulaze mravi te našpricati limunovog soka ili rupu zatvoriti limunovom koricom. 

Mješavinom destilirane vode i limunovog soka dobit ćete odlično sredstvo za pranje stakla i prozora, a mješavinom od dva dijela soli i jednog dijela limunovog soka dobit ćete abrazivnu smjesu koja se može koristiti za čišćenje hrđe, mrlja na odjeći, daska za rezanje i vrata od tuša prepunih kamenaca i mineralnih ostataka.

Jednostavnom smjesom limunovog soka i vode dezinficirajte razne površine u kući, poput kvaka od vrata, hladnjak ili daljinske od raznih uređaja, kako bi spriječili prijenos bakterija i virusa. Ako vam mikrovalna pećnica ima zagorene ostatke hrane, lako ćete ju očistiti pomoću limunovog soka. Sve što trebate napraviti je u jednu posudu staviti malo limunovog sok te tu posudu zagrijavati u mikrovalnoj pećnici dok ne prokuha. Ostaci hrane će omekšati i biti jednostavni za čišćenje običnom mokrom krpom.

Limun je odličan za održavanje bijele odjeće, a to ćete napraviti dodavanjem malo limunovog soka u perilicu rublja za vrijeme pranja. Također vam može poslužiti za pranje raznih mrlja s odjeće, tako i tinte i vina.  Ako imate namještaj od kože, limun možete iskoristiti za poliranje i osvježavanje vašeg namještaja.

Napravite mješavinu jednog dijela limunovog soka i dva dijela maslinovog ili biljnog ulja. Ova smjesa skinut će sve ogrebotine i oštećenja s vašeg namještaja, a ostavit će ga da izgleda sjajno, poput novog.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?