ZDRAVO VOĆE

Limunom protiv infekcija

26.08.2020.
u 18:27

Limunska kiselina pomaže detoksikaciji organizma, posebno jetre. Ako vaš stomak svari više hrane, manje napora će jetra imati u njenoj razgradnji. Jetra je sastavni dio filter-sustava našeg organizma. Sok od limuna sadrži prirodni antiseptik i pomaže u kontroli štetnih bakterija.

Limun je bogat raznim supstancama kakve su magnezij, kalcij, limunska kiselina, vitamin C, bioflavonoidi, pektin i limonen, koji promovira jačanje imuniteta i bori se protiv infekcija.

Razbuđuje, daje energiju i otklanja umor – avanturisti koji su izloženi dugim šetnjama često popiju limunadu kao prirodno energetsko piće. Također, pomaže da se obrane od potencijalnih infekcija. Limun stimulira bolju aktivnost mozga pa kad god primijetite da vam fali koncentracije popijte limunadu.

Limunska kiselina može pomoći u borbi protiv akni. Vitamin C je esencijalan za zdravu kožu, dok njegova alkalna priroda ubija bakterije koje uzrokuju akne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?