Dopis ministarstva

Liječnici dobili upute: Evo što moraju učiniti ako odbijete cijepljenje

cijepljenje
Dusko Jaramaz/Pixsell
30.10.2021.
u 12:44

Na adrese liječnika opće prakse jučer je stigao dopis Ministarstva zdravstva u kojem im se određuje obaveza organizacije i rasporeda rada na provođenju cijepljenja pacijenata protiv bolesti COVID-19.

Ovom su odlukom zdravstveni radnici obavezni u roku od 15 radnih dana pozvati sve svoje pacijente starije od 65 godina koji nisu cijepljeni da se jave u njihovu ordinaciju radi provođenja cijepljenja, piše RTL.

Ako ne uspiju s njima stupiti u telefonski kontakt, odluka propisuje da su obvezni u narednih 30 dana obaviti kućne posjete i tako obaviti cijepljenje, pod uvjetom da pacijenti na to pristanu. Ono što je zanimljivo je naputak za pacijente koji cijepljenje odbiju. Naime, zdravstveni će radnici to od sada morati evidentirati u zdravstveni karton pacijenta. O svim aktivnostima liječnici opće prakse morati će detaljno izvijestiti ministarstvo u roku od sedam dana od isteka roka.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?