mup hnž dobio prijavu

Laserom ometaju pilote u blizini zračne luke u Mostaru, policija istražuje slučaj

ilustracija
10.05.2019.
u 16:20

MUP Hercegovačko-neretvanske županije zaprimio je prijavu od BHANSA-e o ometanju posade zrakoplova laserskim zrakama na području Međunarodne zračne luke Mostar

Pripadnici MUP-a HNŽ tragaju za osobama koje laserskim zrakama ometaju pilote zrakoplove iznad zračne luke u Mostaru te time ugrožavaju sigurnost zračnog prometa. 

MUP Hercegovačko-neretvanske županije zaprimio je prijavu od BHANSA-e o ometanju posade zrakoplova laserskim zrakama na području Međunarodne zračne luke Mostar, čime je ugrožena sigurnost zračnog prometa i putnika koji mogu imati ozbiljne posljedice, piše Klix.ba. 

"Usmjeravanje zraka prema zrakoplovu ili samoj pilotskoj kabini može rezultirati odvlačenjem pažnje pilota, jakim bljeskovima te mogućnost zasljepljivanja pilota. Uvidom u BHANSA-inu sigurnosnu bazu podataka utvrđeno je da je ovo drugi zabilježeni slučaj ometanja zračnog prometa", kazali su iz MUP-a HNŽ. 

Policija je nakon toga pokrenula operativne mjere za otkrivanje i pronalaženje osoba ili objekata vezanih za usmjeravanje laserskih zraka prema zrakoplovu. 

"Također, kroz aktivnu suradnju svih ovlaštenih organizacijskih jedinica MUP-a HNŽ represivno će se djelovati u skladu sa zakonskim propisima prema izvršiteljima, a sve u cilju neometanog i sigurnog odvijanja zračnog prometa", navode iz MUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?