JESU LI PRETJERALI?

Lanac brze hrane na meti kritika zbog seksističke reklame: Skoro sam povraćala

22.01.2020.
u 12:45

U videu koji traje 15 sekundi djevojka se gleda u prozorsko staklo automobila te namješta grudi i kombinezon koji nosi, no u jednom trenutku staklo se spušta, a u automobilu sjede dva dječaka koja izbezumljeno gledaju bujnu djevojku dok je kraj njih njihova ljutita majka

Lanac restorana brze prehrane KFC našao se na meti kritika zbog nove, za mnoge, seksističke reklame koju su objavili krajem prošle godine.

U videu koji traje 15 sekundi djevojka se gleda u prozorsko staklo automobila te namješta grudi i kombinezon koji nosi, no u jednom trenutku staklo se spušta, a u automobilu sjede dva dječaka koja izbezumljeno gledaju bujnu djevojku dok je kraj njih njihova ljutita majka.

– Je li netko rekao KFC? – upita ih ona začuđeno.


 

Reklama je, očekivano, naišla na brojne kritike, a posebno glasne bile su australske feministkinje

. – U reklami su prikazani arhaični stereotipovi gdje su mlade žene seksualno objektivizirane za muško zadovoljstvo. Reklame poput ovih jačaju lažnu sliku da ne možemo očekivati bolje od dječaka – kazala je glasnogovornica australske udruge za ženska prava Collective Shout, Melinda Liszewski.

No, komentari na društvenim mrežama bili su puno oštriji.

'Kada se prozor spustio skoro sam povraćala', 'Užasnuta sam što su dječaci korišteni za ovakvu reklamu', 'Potpuno razočaravajuće', samo su neki od brojnih komentara.

Glasnogovornik KFC-a rekao je kako im nije bio cilj nikoga uvrijediti te se ispričao ako su to učinili.

– Naš cilj nije bio tako odrediti ženu niti prikazati dječake u lošem svjetlu – rekao je on.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?