Neovisni odbor PSBiH

Laketa, Ćulum, Stanić i Zubac u utrci za direktora SIPA

sipa
24.09.2019.
u 14:41

Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH otvorio je pet pristiglih prijava na natječaj za direktora SIPA i odbacio prijavu Njegoša Jovanovića, inspektora MUP-a RS jer nije bila potpuna, odnosno nisu bili potpisani svi neophodni dokumenti.

"Prijava Jovanovića je odbačena jednoglasno, i u igri za direktora SIPA ostala su četiri kandidata", ispričao je izvor Nezavisnih.

Inače, za direktora SIPA u "igri" su ostali Perica Stanić, aktualni direktor, zatim Darko Ćulum, direktor policije Republike Srpske, Žarko Laketa, bivši pomoćnik direktora Granične policije BiH za operacije i organizaciju. 

Neophodnu dokumentaciju za predao je i Goran Zubac, bivši direktor SIPA.

Kada je u pitanju sama procedura, u narednih nekoliko dana Neovisni odbor od nadležnih MUP-ova tražit će podatke o kandidatima koji su se natjecali, odnosno provjeriti jesu li kažnjavani i za koja kaznena djela. 

Nakon toga bit će održani intervjui s kandidatima, i na osnovu njih i bodovanja bit će formiran popis uspješnih kandidata koja će biti upućena ministru sigurnosti BiH koji na kraju i predlaže Vijeću ministara BiH jednog s popisa za imenovanje. 

Problem bi mogao nastati jer u sadašnjoj situaciji, direktora SIPA trebalo bi imenovati staro Vijeće ministara BiH, a predložio bi ga Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH koji bi, u slučaju formiranja novog Vijeća ministara BiH trebalo napustiti tu funkciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?