prosječna građevinska cijena

Kvadrat neto stambenog prostora u Širokom Brijegu 1000 KM

01.02.2019.
u 17:30

Jučer su gradski vijećnici Širokoga Brijega pod predsjedanjem predsjednika GV-a Vinka Topića i u nazočnosti 24 vijećnika, jednoglasno usvojili odluku o izmjenama i dopunama urbanističkog plana uređenja naselja Široki Brijeg. Usvajanjem ove odluke precizira se jasno ukupna visina građevine i katnost koja je najviše dopuštena i iznosi Po+S+P+5 ili Po+S+P+4+Pk. Utvrđena je prosječna građevinska cijena iz 2018. godine za četvorni metar neto stambenog prostora na području grada Širokog Brijeg u iznosu od tisuću konvertibilnih maraka. Jednoglasno je usvojena i odluka o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Širokog Brijega za iznos glavnice od 3,000.000 KM kod Razvojne banke Federacije BiH s definiranim uvjetima. Nakon provedene natječajne procedure dana je suglasnost na imenovanje Radmile Gašpar za ravnateljicu JU Centar za socijalni rad Široki Brijeg.

Jednoglasnom odlukom utvrđen je gubitak statusa nekretnine u općoj uporabi i to zemljište u državnom vlasništvu označeno kao k. č. 1620/6 k.o. Uzarići, po staroj izmjeri, površine 945 četvornih metara. Na sjednici su usvojena i rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Jadranka Rajiča, sina Ante iz Gornjeg Crnča, Mile Bazina, kćeri Jagode iz Širokog Brijega, Tomislava Kožula, sina Grge iz Gornjih Mamića te i Olge Zovko, kćeri Karla iz Knešpolja. Jednoglasno je usvojeno i rješenje o razrješenju Marije Galić i imenovanju Ivana Kožula u stručno povjerenstvo za davanje mišljenja pri izdavanju lokacijskih dozvola. Razrješenje Kristijana Zovke, člana gradskog izbornog povjerenstva, nakon podnošenja ostavke usvojeno je jednoglasno. Usvojeno je i izvješće o realizaciji programa rada Gradskog vijeća i stalnih radnih tijela za 2018. godinu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?