Kupila je kožnu jaknu u trgovini rabljenom robom, ali ono što je pronašla u džepu ostavilo ju je u nevjerici

15.05.2023.
u 15:59

Smatrala je da za male novce dobiva kožnu jaknu odlične kvalitete, ali kada je nakon kupnje počela pregledavati džepove shvatila je da je dobila mnogo više od same jakne.

Maya Sommer obožava kupovati u dućanima s rabljenom odjećom te kada je u jednom od njih ugledala kožnu jaknu jednostavno ju je morala kupiti. Smatrala je da za male novce dobiva kožnu jaknu odlične kvalitete, ali kada je nakon kupnje počela pregledavati džepove shvatila je da je dobila mnogo više od same jakne. Otkrila je prekrasnu i srcedrapajuću tajnu skrivenu mnogo godina, prenosi The Sun.

Maya je odlučila podijeliti svoje nevjerojatno otkriće na društvenim mrežama te je snimila video u kojem je priznala da još uvijek ne može vjerovati što ima u svojim rukama. Objasnila je: 'Pronašla sam ovu kožnu jaknu u trgovini rabljenom robom. Savršeno je pristajala, pa sam je kupila i odnijela kući'. Kada ju je doma ponovno isprobavala, osjetila je da ima nekih stvari u džepu. Posegnuvši u džep jakne, otkrila je malu bilježnicu punu pisama. 'Na pravoj stranici ovog malog dnevnika kojeg sam otvorila pisalo je četvrtak, 11. studenog 1971.', rekla je Maya. 

Ostatak kratkog zapisa bio je srcedrapajući. Pisalo je: 'Prošao je tjedan dana, a Dianne me nije nazvala niti mi pisala'. Sljedeći zapis, od 22. studenoga iste godine, također je bio tužan. 'Danas bi bila naša deveta godišnjica i 10 godina od kako smo zajedno', napisao je vlasnik jakne, 'Sam sam se napio'. Dok je Maya prelistavala stranice, tragična tema izbila je u prvi plan. Raniji unos, od 4. studenoga, kao da bilježi posljednje dane sreće tajanstvenog para. 'Dianne i ja smo vodili ljubav jutros. Odveo sam je na doručak, a zatim na posao', rekao je pisac, 'Nisam znao da će to biti zadnji put da je vidim'.

Saznavši više o tajanstvenoj Dianne, Maya je rekla da su se njezini osjećaji oko kožne jakne promijenili. 'Mogla sam osjetiti slomljeno srce pohranjeno u ovoj jakni', rekla je. Ostali džepovi sadržavali su još fascinantnije predmete. Pronašla je tri srebrna dolara, iskovana 1921. godine. U drugom džepu nalazila se malena boca kanadskog viskija Seagrams iz 1966. godine. A, u velikom džepu s patentnim zatvaračem na stražnjoj strani jakne pronašla je rokovnik, koji je sadržavao sličan sadržaj kao i mala bilježnica.

'Prvi put u 10 godina nisam s Dianne u ovo doba godine', glasio je jedan turobni dnevnički zapis. Novogodišnji zapis od 1. siječnja 1972. sadržavao je samo jednu riječ: 'Zašto?'. 'Nadam se da nikada neću završiti ovu knjigu', napisao je vlasnik na naslovnici, 'Možda će se Dianne vratiti prije mene'. Maya je bila dirnuta strašnim otkrićima i nepotpunom, šokantnom pričom o jakni. 'San mi je saznati povijest iza odjevnog predmeta', rekla je, 'To je poput vremenske kapsule iz 1971., i s tako dirljivim dnevničkim zapisima prethodnog vlasnika'.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?